Nieuwbrief oktober 2019

Een nieuw begin!

Dit jaar bestaat de stichting uit een hoop managers en medewerkers, een gezellige boel dus!

We tellen dit jaar 15 managers, dit is natuurlijk een groot aantal. Dit hebben we opgelost door elk project een hoofdmanager en een hulpmanager te geven! Dit jaar draaien we de projecten met 28 medewerkers verdeeld over niveau 3 en 4.  In plaats van maar 1 dag, hebben we nu 4 dagen per week tijd voor de projecten! Genoeg tijd om alle leuke en bijzondere projecten in de omgeving uit te voeren! Een aantal projecten zijn al gestart.  

 

- Stichting Gouden Poot - Dierendag

- ‘t Sterrenpad - Dier in de klas

- Terra - Trimsalon

- Terra - Loeks  

- Terra - Praktijklessen niveau 2

- Terra - Knaagdiervoeding onderzoek

- De Bonte Schimmel – Konijnenverblijf

 

De Gouden Poot - Dierendag

Stichting Gouden Poot is een dierenvoedselbank. Dit is een stichting die zich inzet voor huisdiereigenaren die wegens geldproblemen moeite hebben met het kopen van dierenvoeding. Met dit project hebben wij, Stichting DOET, dierenvoeding ingezameld op verschillende locaties in Groningen. Wij hebben dit uitgevoerd op dierendag, 4 oktober. 

 

Het project wordt geleid door 2 managers van Stichting DOET. De enthousiaste medewerkers stonden op de volgende locaties diervoeding in te zamelen: Lenneplaan, Paterswoldseweg, Reidiephaven en Helperplein. Door middel van dit project werken de studenten niet alleen mee voor het goede doel, maar werken zij ook aan hun leerdoelen.

 

Voor meer informatie over de Stichting Gouden Poot kun je kijken op de website: https://www.degoudenpoot.nl/

’t Sterrenpad - Dier in de klas

Wie zijn wij?

Ons team bestaat uit vijf super enthousiaste studenten met veel kennis over verschillende diersoorten. 

 

Wat houdt ons project in?

Bij ons project gaan wij iedere vrijdagochtend naar de basisschool `t Sterrenpad in Nuis toe. Tijdens deze dagen gaan de medewerkers een plan opstellen om een geschikt dier uit te zoeken voor in de klas.  Dit doen we samen met de kinderen van `t Sterrenpad. De kinderen gaan zelf informatie opzoeken en wij coachen ze hierbij. De informatie die ze opzoeken gaat niet alleen over de diersoort zelf, maar ook over alles wat er erbij hoort. Denk hierbij aan: 

• De huisvesting

• Allergieën 

• Kosten  

 

Dierendag

Vrijdag 4 oktober was het dierendag! Om deze dag te vieren kwamen de kinderen van basisschool `t Sterrenpad langs op Terra MBO Groningen om inspiratie op te doen. De medewerkers van dit project gaven een rondleiding in de dierverblijven van de school om de kinderen de mogelijkheden te laten zien op het gebied van het houden van dieren.

 

Wilt u meer informatie over dit project, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Trimsalon Terra is weer begonnen!

Wie zijn wij?

Wij zijn studenten van Terra MBO Groningen. Wij doen de opleiding Dierverzorging en specialiseren ons op het trimgebied. Wij trimmen de honden in onze Terra Trimsalon om onze vakkennis te verbeteren. 

 

Wat is Terra Trimsalon?

In onze Terra Trimsalon trimmen wij diverse honden. Elke les is anders.  Je hebt veel verschillende soorten vachten waar je verschillende soorten trimtechnieken op kunt toepassen. Elke vrijdag* van 09:30 tot 15:00 uur trimmen wij honden. De kosten voor een trimbeurt zijn € 12,50,-. 

 

Contact: 

U kunt ons bereiken via onze Facebookpagina “Terra trimsalon” of via onze e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Adres: Hereweg 99, 9721 AA Groningen. 

 

*Tijdens schoolvakanties en feestdagen is de trimsalon gesloten.  

Terra - LOEKS

Als vierdejaars VMBO ’er kan het soms lastig zijn om een opleiding uit te kiezen. Om deze reden is LOEKS ontstaan, waarbij scholieren van VMBO-scholen gaan kijken bij verschillende scholen uit de gehele provincie. Zij krijgen hierbij een rondleiding door de scholen en informatie over de opleidingen die worden aangeboden. Ook Terra MBO Groningen wil deze scholieren goed informeren om hun studiekeuze makkelijker te maken.

Het project LOEKS :

Bij het project LOEKS van stichting DOET worden vierdejaars VMBO-scholieren rondgeleid door een gedeelte van de school, en de dierverblijven. Dit wordt gedaan door studenten van de opleiding van niveau drie en vier, onder begeleiding van examenstudenten van niveau vier. Het doel is om de VMBO-scholieren te informeren over de opleiding Dierverzorging die het Terra MBO aanbiedt. Daarnaast leren de studenten om rondleidingen en informatie te geven.

Wanneer?

Het project vindt wekelijks plaats op de woensdagmiddag om 14:00 uur op het Terra MBO.

Adres: Hereweg 99, 9721 AA Groningen

 

Terra - Onderzoek knaagdiervoeding

Wie zijn wij?

Wij zijn studenten van de opleiding Dierverzorging niveau 3 en niveau 4 op Terra MBO Groningen.  

 

Wat doen wij?

Het doel van ons project is het begeleiden van de studenten van niveau 2 tijdens de praktijklessen. De praktijklessen vinden plaats op de maandag en woensdag in de dierlokalen. Op de maandag verzorgen de studenten de vissen, vogels en herpeten. Op de woensdag worden de kippen, knaagdieren en konijnen verzorgd. Ook volgen de studenten af en toe een workshop, zoals klauwbekappen bij geiten. De studenten van de stichting helpen en assisteren bij deze verzorgingslessen, waarbij ze uitleg en instructie geven aan de studenten van niveau 2. 

 

De Bonte Schimmel – Konijnen

Wie

De Bonte Schimmel is een (zorg)manege, waar onder andere therapie gegeven wordt aan bijvoorbeeld kinderen met ADHD, met behulp van de paarden. Het is een startend bedrijf, waar nog veel werk te doen is. Hierbij kunnen zij de extra handen van stichting DOET goed gebruiken. 

 

Het project

Voor de manege De Bonte Schimmel in Bedum werken wij de aankomende weken aan een plan voor een nieuw konijnenverblijf. Dit verblijf moet natuurlijk aansluiten op het natuurlijk gedrag van de konijnen. Ook zorgen wij dat het verblijf bijdraagt aan de zorg van de cliënten van de manage , zodat het bijvoorbeeld toegankelijk is voor rolstoelen.

Met een goede samenwerking vanuit beide partijen geloven wij dat we een mooi konijnenverblijf kunnen realiseren.